2010.04.10. 20:00
Medvehagyma krémleves
Most nagy sláger lett a medvehagyma, mert nagyon egészséges és könnyű vele dolgozni.
Áprilisba és Májusban szedhető, de jobb zöldségeseknél csomóba kötve lehet kapni.
A medvehagyma kiemelkedő, sokoldalúan felhasználható fűszer és gyógynövény. Hatóanyagai 12-szer erősebbek a fokhagymáénál. Erőteljes vértisztító, baktérium és vírusölő. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet. Javítja a szív és érrendszer működését. Gátolja a vérrögképződést.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma (kb. 20 levél)
2 ek vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 nagyobb krumpli
1 l húsleves alaplé (kockából is jó)
só, bors.
A kockára vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagyma leveleket. Kicsit megfonnyasztjuk, majd felöntjük húsleves lével. Beleszeletelünk egy nyers krumplit (lehet reszelni is). Ha megpuhult, akkor botmixerrel leturmixoljuk és utána felöntjük a tejszínnel.
Összefőzzük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk
Az íze egyesek szerint hasonlít a spenótra mások szerint a fokhagymára.
Szólj hozzá!
Címkék: medvehagyma krémleves
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek