2010.01.10. 18:34
Csupa csokis brownie
Az első recept, egy "hülyebiztos" édesség lesz. Ezt tényleg bárki el tudja készíteni és annyira keserűen-édesen csokis, folyós, cuppanós, hogy csak naaa!
Igaz, hogy diétás hetem van, mert böjtölök a karácsony miatt, de tegnap valami édességet kívántam. Kitaláltam, hogy Brownie-t sütök, azt az amerikai sütifélét, aminek receptjét legalább 100 formában láttam már.
Én így készítettem el:
Hozzávalók:
1 tábla legalább 60%-os étcsoki.
11 dkg vaj
12 dkg cukor (nádcukorral vagy barna cukorral finomabb lesz)
1 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
2 tojás
10 dkg liszt
1 marék dió vagy mogyoró
Csipet só
Az előkészületeket úgy kezdem, hogy bekapcsolom a tűzhelyet, hogy előmelegítsem 180 C fokra.
A csokikat beletördelem a lábosba és a vajjal kb. 3 perc alatt felolvasztom a tűzhelyen. Közben egy műanyag tálban felverem a tojásokat cukorral és hozzáadok pár csepp vanília eszenciát (Tipp: Dominikai vanília kivonatot használok, egy utazás során szereztem be 1 literrel, remélem sosem fogy el).
Amikor kicsit visszahűl az olvasztott csokoládé, akkor belekeverem a cukros tojást és beleszórom a lisztet és a csipet sót is.
Egy marék diót (Tipp: én mindig a mélyhűtő legalsó fiókjában tartom a diót nylon zacskóban, így bármikor kivehetek belőle egy marékkal, nem lesz avas, bogaras és szinte azonnal feldolgozható ) mozsárban durvára török és még belekeverem azt is a csokis masszába. (Tipp: még löttyintettem bele egy kupica Amaretto mandula likőrt is)
Egy kisebb tepsit kikenek vajjal és beletöltöm a masszát. Ez a tészta nem fog magasra emelkedni, kb. 30 perc alatt készre sül. Tűpróbánál, a közepe még ráragad a tűre. Akkor jó, ha a teteje már roppanós sült, de a közepe még olvadósan folyós. Igazi ínyencek valnília fagyival is tálalhatják. Nálam ez most kimaradt.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek