gyertek ki a vízből, csinálok tejbedarát ha gyorsan elkészültök, na? nem, nem, nem, én csinálom, én csinálom! jó csinálhatod, de gyere ki.

és akkor a négy gyerek: professzor, kényeske, tajcsi és legkisebb-ahol legidősebb sincs több háromnegyed 13nál-kisorjázik szépen az uszodai teljesen üres és ettől rendkívül vonzó medencéből (az úszómester megengedte az ugrálást, fröcskölést továbbá vizilabdacicázást) beáll a zuhany alá, és SIET! haza a strandról.

a tejbedara hozzávalói: a legfontosabb a sámli, mert a legkisebb főzi és nem éri fel a tűzhelyet. egy literes lábasba háromnegyedig tej, ami saaajnos házi és nem kicsit finomabb mint az egyebek, szóval csipet , és löttyintés búzadara. ha nagyon komolyan meg szeretném határozni a mértéket fél bögrét mondanék, de semmiképpen nem szeretjük kétszer egyformán, tehát löttyintsünk. közben gyerek álljon már a sámlin a fakanállal, mert a finom papi titka a folyamatos keverés, amitől nem ég oda, ezen kívül nekem a folyamatos keverős technikámmal sose lett még csomós. ha valaki csomósat szeretne, azt találja ki magának. jelen helyzetünkben lejátszódik a szemem előtt a tomsawyeres kerítésfestés, csak darakeverésre dramatizálva. sokasodnak a fazék körül.

micsinálsz? keverem a darát. nagyon lassan kell, de alaposan, nézd: így. csinálhatom? nem, ezt anya nekem adta, ezt csak én tudom finomra... és hosszan cifrázzák egészen addig amíg el nem kezdenek pöfögni felfelé a buborékok. ha buborékok jönnek akkor már tippelni tudom a végeredmény állagát, most kellemes se nem híg se nem keményre sikerült, legjobb! a cukrot szigorúan én adagolom a végén, láttam már olyat amikor szabad kezet adtam, brrrr. két evőkanál nekem már sok, szóval ennél mondjuk féllel kevesebb az oké.

ezen a ponton már professzor is felismeri a végterméket, dehát ez gríz! a tejbedara nem volt elég beszédes, van ilyen. az üres fazék, meg a szétszóródott kakaópor az asztalon viszont világosan mutatja hogy finom lett és siettek mert kezdődött a portugál, spanyol.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr212119621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.07.01. 19:23:04

első terhességemnél kifejezettem tejbegriz függő voltam, ami azt jelenti, hogy naponta kétszer főztem magamnak. :) Kakaóval, nem keverve.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2010.07.06. 07:37:00

@Mágnes Dóra: Én biza összekeverem a kakaóval, úgy néz ki kellően borzasztóan, és az ízek is összekeverednek... :))))
@aJeti: Meghoztad hozzá a kedvemet, bár kicsim nincs oda érte...
süti beállítások módosítása