Ezt az ételt ősszel kétszer is elkészítettem. Isteni finoman tudnak a sütőben összeérni ezek az elsőre furcsának tűnő ízek. Az eredeti receptet a balzsamos szilvalekvár csomagolásán olvastam és feljavítottam egy kicsit.
Általában nem is szeretem a szilvalekvárt, de az Aranyszarvas Balzsamos szilvalekvárját imádom. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom egytálételt lehet készíteni vele.
 Hozzávalók:
 
70 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva (csirkemellből is simán el lehet készíteni)
20 dkg füstölt sajt (Karavánt vettem) reszelve
4 dl tejszín
10 dkg szilvalekvár
10 dkg aszalt szilva
1 kk fahéj
Só, bors
 
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk. Sóval borssal befűszerezzük és egy külön serpenyőben aranysárgára sütjük.
Egy jénai tálba fektetjük az elősütött pulykamellett, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd kanállal rámerjük a szilvalekvárt . A tetején egyenletesen elosztjuk az aszalt szilvákat (TIPP: egyszer nem volt otthon aszalt szilva és vörösáfonyával helyettesítettem, ugyanolyan finom volt). Megszórjuk egy picike kis fajéjjal, ráöntjük a tetejére a tejszínt és fóliával letakarva mehet is a 180 C fokos sütőbe. 20 perc múlva levesszük a fóliát és addig sütjük amíg kb. így néz ki mint a képen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr211794936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.28. 18:50:39

A férjem imádja az aszalt szilvával készült kajákat. Kössz a receptet! Ezt én is kipróbálom.

domdodom69 (törölt) 2010.03.02. 15:26:40

nekem is nagyon bejönnek a gyümölcsös húsok. ráadásul ezt úgy kell főzni, hogy közben mást is lehet csinálni :)

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.03.02. 16:27:07

Mivel abszolút mindenevő vagyok, nagyon vegyesen szoktam főzni. Rengeteg hagyományos magyar ételt, azonkívül többféle nemzektözi konyha szerint (indiai, thai, kinai, olasz, orosz, francia), és rengeteg finom diétás ételt is ismerek (mert nálam azért évente legalább kétszer van diéta hóbort).

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.03. 15:58:09

holnap ezt a kaját fogok megcsinálni ebédre. sajtot is akarok szórni a tetejére, gondolom azzal is jó lesz
na, majd megírom milyen lett;-)

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.04. 21:25:07

Na, megcsináltam és a férjem szavával élve:"első osztályú lett". Kössz a receptet!

domdodom69 (törölt) 2010.03.10. 15:20:33

@Mágnes Dóra: múlt héten én is megcsináltam. de részben kényszerből, részben időhiány miatt belekontárkodtam egy kicsit. nem sütöttem elő a húst, így számítva a sok lére, csak 2 dl tejszínt öntöttem hozzá. sajnos így is folyékony lett egy kicsit a lé, de az ízének nem ártott, ill. másnapra a maradék tökéletes állagú lett. másrészt nem volt otthon füstölt sajt, így ezt az ízt baconnel helyettesítettem a sima trapista alatt. ebből sem lett baj :)
süti beállítások módosítása