A rántotta készítések variációja a végtelenhez konvergál. Főleg a férfiak nagyon kreatívak a kolbászos- virslis-paprikás- sajtos hozzávalók variálásában.
Diétás időszakban én inkább sok hagymával és zöldborsóval szoktam készíteni. És hogy még izgalmasabbá tegyem az ízét, mentát és chilit is keverek bele.
A közel- keleti népeknél igen népszerű a zöldborsóhoz mentás fűszerezést alkalmazni. Nálam meg isztanbuli gasztro túránk óta a menta- chili az egyik kedvenc párosítás. Bármily meglepő ebben a rántottában nagyon harmonikus elegyet alkotnak. 
(Megj.: itt kizárólag szárított menta a megfelelő, a friss menta levéllel nem ugyanazt az ízt kapjuk)
 
Hozzávalók 4 személyre
10 tojás
4 szál újhagyma
20 dkg mirelit zöldborsó
7 dkg trapista sajt
1 kk szárított natur vega mix (sómentes vegeta)
1 kk szárított menta
őrölt bors
chili pehely
csipet só
 
A tojásokat feltörjük egy nagyobb tálban és felverjük. Egy kis natúr vega mixszel , chilivel, csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben egy kanál olajon megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót. Rászórjuk a mentát és addig kevergetjük amíg a hagyma és a zöldborsó is megpuhul.
Ráöntjük a tojást pár perc alatt laza rántottát sütünk. A legvégén megszórjuk egy kis reszelt sajttal.
Teljes kiőrlésű vagy rozskenyérrel tálaljuk.
 
Egy adag tojásrántotta energiatartalma kenyér nélkül:
380 kcal (28 g zsír, 36 g szénhidrát, 30 g fehérje)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr733528253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása