2011.12.25. 12:23
Cápa szelet fehérbormártással
A cápa húsa nagyon finom fehér színű nem túl erős zamatú és inkább száraz hús jellegű. Kicsit hasonlít a kardhalra vagy mondjuk a süllőre, de nincs is benne szálka, hiszen a cápa porcos hal.
A hipermarket mirelit pultjában remek minőségű fagyasztott cápahúsra akadtam, ezért ripsz -ropsz készült el ez a cápasteak bormártással.
Érdemes a hal húsát egy kicsit előre bepácolni és nagyon jól illik hozzá a citrom és a bors, ezért citromleves rózsaborsos korianderes fűszerezést kapott.
Én nem ettem hozzá egyéb köretet, de fehér rizs remekül illik hozzá.
Hozzávalók
6 szelet 1,5-2 cm vastag cápahús steak
3 ek vaj
1 db citrom
1 ek rózsabors
1 ek koriandermag
1 csipet tengeri só
Bormártáshoz:
2 ek vaj
2 ek liszt
1,5 dl száraz fehérbor
1 kk mustár
1 csipet só
A húst kiolvasszuk, majd meglocsoljuk a citrom levével.
Megszórjuk mozsárban őrölt rózsabors-koriander -só keverékével és pihentetjük 1-2 órát.
Egy vastag falú serpenyőbe vajat forrósítunk, majd hirtelen kisütjük benne a cápát, oldalanként 2-3 percig.
A serpenyőben maradt cápa pecsenyelét felhasználjuk a bormártáshoz.
Egy másik lábosban kevés vajat melegítünk, hozzáadjuk a pecsenyelét és meghintjük egy pici (2 kiskanál) liszttel. A világos rántáshoz öntjük a 1,5 dl fehérbort. Sűrűsödésig kevergetjük, és ízlés szerint egy pici mustárral és sóval ízesítjük.
A cápasteak mellé a tányérokra merjük a bormártást.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek