2011.11.27. 13:31
Cserépben sült Camembert
A sült camembert sajt remek gyors vacsora vagy ebéd, akár 1 főre is elkészíthetőt és igazán laktató.
Egyik ismerősöm megkért, hogy több szingli vagy agglegény ételeket is mutassak meg a blogon ami viszonylag gyorsan elkészül, nem túl bonyolult , ráadásul az alapanyagokat is úgy lehet összeállítani, hogy kis adagokban is elkészíthető.
Na ez a cserépben sült camembert igazán pontosan porciózható, hiszen fejenként 1 db sajttal számolunk.
Vehetünk hozzá ízesített borsos, fokhagymás vagy csípős sajtot, de a legjobb akkor ha mi fűszerezzük be.
Hozzávalók 4 személyre
(1 főre természetesen mindenből a negyede kell)
4 db camembert sajt
1 szál újhagyma (vagy snidling)
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
A camembert sajt tetejét késsel bekockázzuk, hogy a meleg hatására kinyílhasson a fehér penészréteg kéreg és kifolyhasson a finom meleg sajt.
A sajtot kis tűzálló tálkába tesszük (Tipp: alufólia batyuba is nagyon jól süthető).
Rászórjuk a karikára vágott hagymát, szeletelt fokhagymát és jól megborsozzuk.
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd melegen finom pirítós kenyérrel mártogatjuk ki a tálkából. Paradicsommal, vagy paradicsom lekváros pirítóssal hmmmmm, isteni!
Paradicsom lekvár receptje itt: http://mindenkaja.blog.hu/2011/05/08/paradicsom_lekvar
Korábbi receptvariáció itt található: Batyuban sült camembert: ttp://mindenkaja.blog.hu/2010/04/27/batyuban_sult_camambert
Szólj hozzá!
Címkék: camembert
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek