Sült paprika kecskesajttal és dióval…. van akinek nem csorog a nyála, ha ezeket a hozzávalókat hallja?
Pláne ha még ínyencségekkel turbózzuk föl és egy kis túróval , aszalt paradicsommal , édesköménnyel és főtt bulgurral összekeverve könnyed vacsora készíthető velük.
Hozzávalók:
10 dkg bulgur
3 db kápia paprika
5-6 db olajban pácolt aszalt paradicsom
1 levél édeskömény
12 dkg túró
12 dkg kecskesajt
1 marék dió
10 cm póréhagyma
A kápia paprikákat tollal megkenjük olivaolajjal és egy alufóliával bélelt tepsie fektetjük és 180 C fokos sütőben sütjük kb. 30 percig, hogy a paprika héja fekete hólyagos legyen. Ha megsült, akkor kivesszük, picit letakarjuk hogy saját gőzétől jobban ledobja a héjját. Ha kisség kihült megpucoljuk és kockára vágjuk.
Közben 1 liter vízben feltesszük főni a bulgurt , kb. 15 perc múlva ha megpuhul leszűrjük és salátás tálba öntjük.
Hozzákeverjük a túrót, a karikára vágott hagymát, a feldarabolt aszalt paradicsomot, csíkokra vágott édesköményt, a sült paprikát, a durvára vágott diót és a tetejére (vagy mellé tesszük a kecskesajtot)
Friss baguette-el , fekete kenyérrel vagy akár magában is fogyasztjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: dió paprika kecskesajt bulgur
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek