Ez egy igazi karotin bomba! Mind a sárgarépa mind a narancs jelentős béta -karotin tartalma nyáron segíti a barnulást, télen pedig egyszerűen pótolja a vitaminokat. A béta karotin szint emelkedése csökkenti a rák kockázatát , valamint erős antioxidáns is, ezért véd a szabadgyökök károsító hatásával szemben.
A narancs és a sült sárgarépa ebben az édeskés , ám de pikáns tejszínes krémlevesben bontakoztatja ki gyógyító és barnító hatását.

Hozzávalók:
8 db sárgarépa
2 liter húsleves (lehet kockából is)
1 db narancs
gyömbérpor
őrölt szerecsendió
chili
só, bors
1 ek. borecet (elhagyható)
 
 
A sárgarépákat egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kicsit oliva olajjal és 180 C fokon kb 40 percig sütjük , amíg kívülről kicsit karamellizálódik. 
A sült répát felkarikázzuk és egy lábosban feltesszük főzni 2 liter húslevesben. Egy narancsot megpucolunk és belekockázzuk a levesbe.
Megfűszerezzük csipet sóval, pici borssal, gyömbérrel, szerecsendióval és egy kis chilivel. (Tipp: Egy picike borecetet is adhatunk hozzá)
Pár percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt és összeforraljuk. Vigyázzunk, mert a répapüré nagyon durrog!
Ha túl sűrű akkor vízzel higíthajtuk, ha túl híg lenne, akkor meg kis liszttel sűríthetjük. Tetejét díszíthetjük jó minőségű mazsolával, mely remekül kiegészíti a narancs és a sült répa ízét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr493130195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása