2011.05.22. 09:00
Sült alma dióval
Nem süti mégis édesség sült alma. Azért szeretjük, mert a sütőben karamellizálódott dió finoman ropog a fogunk alatt, közben az alma puhán pépesen folyik szét a szánkban. Nemcsak karácsonykor érdemes elkészíteni hanem egyszerű hétköznapi estéken is, amikor csak "úgy ennénk valami édességet".
Hozzávalók:
4 db piros alma
2 marék dió
5 dkg aszalt vörösáfonya (mazsolával helyettesíthetjük)
5 dkg zabpehely
3 ek baracklekvár
Az egész almák közepéből kivágjuk a csutkáját ( Tipp: legegyszerűbb alma magozóval kilyukasztani)
A diót mozsárban durvára törjük és összekeverjük a zabpehellyel, a vörösáfornyával és a baracklekvárral.
Kiskanállal beletöltjük a tölteléket az almákban és forró sütőben 35 perc alatt megsütjük, amíg az alma héja megreped és húsa teljesen megpuhul. Addigra biztosan a dió is karamellizálódik és finom ropogós lesz a töltelékben.
Szólj hozzá!
Címkék: alma dió vörösáfonya
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr242922013
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek