Meglepően harmonikus íz párosítás a körte a sült hússal. A fűszeres körtét sütőben addig sütjük amíg a gyümölcs széle kicsit megbarnul és karamellizálódik.
Sült tarjával ideális párosítás, mert a szaftos sült húshoz remekül illik a sós-borsos-karamelles íz. (Ha valaki idegenkedik a zsirosabb sertéshústól, akkor karajjal vagy csirkemellel is elkészíthető, de tarjával az igazi!)
Ezt a receptet jó régen tanultam Cérna nevű barátnőmtől és a nagyon egyszerű de hatásos receptek között tartom számon. "Elsütöttem" már vasárnapi családi ebédeken és baráti vacsorákon is.
 
Hozzávalók:
1 kg tarja
3 gerezd fokhagyma
1 kg körte
Só, bors
 
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és beszórjuk sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
A körtét megpucoljuk, magházát kivágjuk és fél centiméteres szeletekre vágjuk. A körtét egy lapos tepsibe vagy jénai tálba terítjük kis átfedésekkel, megszórjuk sóval és törött borssal, majd 180 C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Addig egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a tarja mindkét oldalát, majd kevés vízzel felöntve 20 percig pároljuk , hogy megpuhuljon. 
Ha elkészült a tarja, akkor a sült körtével és esetleg krumplipürével tálaljuk.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr932886543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása