
Ha a krémleveshez előtte tepsiben karamellesre sütjük a sárgarépát és a zöldségeket , akkor meglepően telt ízű lesz a levesünk. A legtöbb krémlevesbe és szoktam tenni egy kis chilit is, de most kifejezetten KÖTELEZŐ, mert a chili remekül illik az édesre sült sárgarépához.
Ugyan a sütőben sütés miatt hosszabb ideig készül a leves, de higyjétek el, megéri. Akár téli estéken , akár nyári könnyű ebédre becsempészi a napsugarat a szobába.
Hozzávalók:
6-8 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 dl zöldségalaplé, vagy húsleves
2,5 dl tejszín
Gyömbérpor, rozmaring por, kakukkfű, só, bors
Chilipehely
Petrezselyemzöld
A zöldségeket feldaraboljuk és olajjal kikent tepsibe tesszük.
Meglocsoljuk az olivaolajjal és 180 C fokos sütőben 30-40 percig amíg a szélük kicsit megbarnul.
Egy lábosba átöntjük a sült zöldséget, majd lassú tűzön forraljuk a húsleves lével.
Botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és utána fűzszerezzük sóval , borssal, gyömbérporral és ízlés szerint akár rozmaringgal és kakukkfűvel is. Kis adag chilit keverünk bele.
Ha nagyon sűrű lenne, akkor nyugodtan hígíthatjuk még vízzel.
Ha elkészült akkor sok-sok apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk még hozzá.
Utolsó kommentek