Ha valami újfajta köretre vágyom akkor a sós ízű zöldséges muffin az egyik gyakori választásom. Tavaly más leirtam a klasszikus zöldséges muffin receptet, ami ki is válogattak az index cimlapjára.
Méltatlanul hanyagoljuk a zöldséggel-sajttal készült muffinokat, pedig a sült zöldségek enyhén édeskés zamata, vagy az olvadt sajt nyúlós selymes íze önálló fogásként is megállja a helyét. Ahogy az édes muffinoknak is ezer variációja létezik a zöldségekből is számos finomság készíthető.
 
Most egy olivás paradicsomos nyúlból készült főételhez készítettem el köretnek ezt a változatot.
Egy másik kedvencem a sárgarépás- cukkinis- spenótleveles verzió is, amit bátran ajánlok húsvétra a sonka mellé kisérőnek.
 
 
Hozzávalók:
3 szál újhagyma
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1/4 édeskömény
4-5 db Olajban tárolt aszalt paradicsom
7 dkg Oliva bogyó
7 dkg reszelt sajt
 
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
7 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
 
A előkészület főleg a zöldségek apróra kockázásából áll: felkarikázzuk az újhagymát, felkockázzuk a cukkinit, feldaraboljuk az édesköményt, majd egy serpenyőben oliva olajon megpároljuk őket.
Feldaraboljuk az olajban pácolt aszaltparadicsomot és az oliva bogyót is.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval , hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat és lassan belekeverjük a tejet is. A tésztához fokozatosan hozzákeverjük a zöldségeket és a végén a reszelt sajtot is.
A muffin sütőformákat vékonyan kikenjük olvasztott vajjal, majd belemerjük a tészta masszát.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 35 perc alatt megsül.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202814420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása