Ismerőseim jelezték, hogy érdekesek ugyan a receptjeim, de mi lenne ha egy kicsit egyszerűbben elkészíthető menüket is leközölnék, amit egy kezdő háziasszony, vagy egy szingli pasi is el tud készíteni.
Ezért volt nagy sikere volt a Lyoni hagymalevesnek vagy a sütőtökös pitémnek.
Persze vannak olyan kedves megkeresések is akik inkább szakértői tanácsot kérnek tőlem, hogy például kaptak egy szép strucchúst és én hogyan készíteném el. De a legtöbb érdeklődő mostanában kacsa konfitálás ügyben látogat a blogra.
 
A jövőben szeretnék figyelmet fordítani az egyszerűen nagyszerű receptjeim leközlésére is.
Amikor a mai desszertet készítettem eszembe is jutott, hogy ezt bátran ajánlom mindenkinek, mert kevés lépéssorozatból áll és olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni. Méltón érdemli ki az "egyszerűen nagyszerű" címkét.
Ma a család kívánságára Tiramisu volt a desszert, azaz nálunk a gyerekek "Piramisunak" hívják, mert szerintük annak több értelme van.
Ahogy a címben is utaltam rá, nálunk mindenki úgy szereti a Tiramisut ha folyós és kanállal lehet enni.
 
Hozzávalók:
4 adag kávé
30 db babapiskóta
2 cl Amaretto mandula likőr (vagy rum)
1 dl tej
6 db tojás
500 g mascarpone krémsajt
15 dkg cukor
1 kk. vanília kivonat (1 vaníliás cukor vagy )
1 ek zselatin
3 dk holland keserű kakaópor
 
Az egész művelet úgy kezdjük, hogy felteszünk főzni egy jó adag kávét.
A tojások sárgáját egy külön tálban elkeverjük a cukorral és vaníliával. Belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarpone krémet, majd lassan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét ( Tipp: én csak a fele tojásfehérjét szoktam belekeverni, nekem úgy jobban ízlik).
Ezután belekeverjük a krémbe még két kanál vízben feloldott zselatint, hogy a hűtőben hamarabb megkössön. Bár nálunk sosem volt még ideje . :)
A lefőtt kávét mélyebb tálba öntjük , felhígítjuk egy kis tejjel és mandula likőrrel ízesítjük. (Tipp: ha csak felnőttek esznek belőle akkor mehet bátrabban is az Amarettoból)
 A babapiskótákat belemártogatjuk a kávéba és elhelyezzük egy jénai tál aljára. Majd kirakjuk vele az oldalát is felezett piskótákkal. (Tipp2: egyik barátnőm a kávés változat helyett inkább kakaóba mártja a piskótákat)
Beleöntjük és elsimítjuk a mascarpones krém felét és ismét lerakunk egy réteg kávéba áztatott piskótát.
Rákenjük a második réteg krémet és betesszük a hűtőbe pihenni 4-6 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt a tetejére holland kakaóport szitálunk.
 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr972585945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása