2010.04.18. 13:21
Édeskés sült cékla
Már egy hónapja vettem szép pucolt céklát vákuumfóliában és régóta terveztem, hogy megsütöm. A céklának sütve teljesen más íze van mint a főtt változat. (KB. annyi a különbség mint a főtt krumli és a hasábburgonya között) Szóval aki még nem evett ilyet, érdemes…
2010.04.18. 10:40
Tavaszi csirkeragu leves
Tegnap a hentesnél nagyon szép csirkeaprólékot találtam és valamilyen tavaszi zöldséges levest szerettem volna készíteni. A zöldségesnél vettem friss répát és karalábét hozzá.
Hozzávalók
1 csomag csirkeaprólék (farhát,szárnyak,…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke répa borsó karalábé
2010.04.17. 15:13
Kacsacomb majdnem konfitált
Nagyon puha omlós kacsacombot akartam készíteni ezért utánanéztem egy csomó leírásnak a konfitálásról. Ez egy nagyon lassú tűzön zsiradékban történő párolás, mely egyben tartósítási eljárás is.
Két dolgot nem tudtam betartani a konfitálás eljárásból:
1. nem…
2010.04.17. 14:41
Gyömbéres narancsos lilakáposzta
Sokszor kísérleteztem már a párolt lilakáposzta ízesítésével. Csináltam már pezsgővel vagy borral, csípősen vagy édesen, de most valami kacsával harmonizáló ízűre vágytam. Ez a narancsos gyömbéres változat ízletes körete sült…
Utolsó kommentek