2010.04.18. 13:21
Édeskés sült cékla
Már egy hónapja vettem szép pucolt céklát vákuumfóliában és régóta terveztem, hogy megsütöm. A céklának sütve teljesen más íze van mint a főtt változat. (KB. annyi a különbség mint a főtt krumli és a hasábburgonya között) Szóval aki még nem evett ilyet, érdemes kipróbálni! Szeretem a sült cékla édeskés ropogós ízét.
Hozzávalók:
6 kisebb cékla
2 ek. balzsamecet
2 ek. Olivaolaj
2 ek. Méz
Mártogatós szószhoz:
2 dl natur joghurt
1 dl majonéz
2 ek. Olivaolaj
1 ek citromlé
1 újhagyma
Először a céklákat egészben 200 fokos sütőben alufólia alatt 1 óra alatt puhára sütöttem.
Levettem a fóliát, felszeleteltem a céklákat és leöntöttem a balzsamecetes mézes olajos keverékkel.
Visszatettem a sütőbe, most már fólia nélkül, hogy tovább süljenek. Akkor jó ha már a széle egy kicsit megszárad, de közepe még szaftos marad.
A mártogatós szószhoz összekevertem a hozzávalókat és kistálba öntöttem.
A család először bizalmatlanul fogadta, de a kóstolás után elnyerte a tetszésüket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek