Férjem rendszeresen készít itthon finom házi libatöpörtyűt. Tudom, tudom, hogy ez nem a legegészségesebb kaja, de a gyerekek imádják és gyakran nincs is ideje kihűlni, mert lilahagymával és friss puha fehérkenyérrel verhetetlen.
Könnyű reggelire készült nálunk belőle egy olyan tepertőkrém, ami attól különleges, hogy minden olyan hozzávalót beledaráltunk, amit a töpörtyű mellé falatozgatni érdemes. A főtt tojások mellé tettünk bele hagymát, paprikát, almát és még aszalt paradicsomot is.
 
 
 
Hozzávalók:
1, 5 libaháj (vagy 30 dkg kész töpörtyű)
1 fej fokhagyma
3 db főtt tojás
1 db piros alma
5 dkg aszalt paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 ek mustár
1 kk Erős Pista
Só, bors
 
 
Töpörtyű sütése
A bőrös libahájat felkockázzuk és egy lábosban egy pohár vízzel feltesszük lassú tűzön rotyogni kb. 1 órára. Amikor egy picit elkezd barnás szint felvenni, akkor lehet emelni a hőmérsékleten , hogy ropogósra süljön. Az utolsó 5 percben, mellédobjuk a fokhagymákat és vöröses árnyalatúra sütjük a zsírban, hogy még ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Szűrőkanállal kimerjük a kész tepertőket. A sok-sok kisült zsírt hagyjuk egy picit hűlni, majd dunsztosüvegekbe töltjük. Ha egy kicsit megdermedt a zsír, mehet a hűtőbe, mert libazsírral nagyon finomakat lehet főzni. Mi általában magyaros szárnyas ételekhez (akár csirkékhez is) előszeretettel használjuk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Töpörtyűkrém
Megfőzzük a tojásokat.
Előkészítjük és feldaraboljuk az újhagymát, az almát a piros húsú paprikát és az aszalt paradicsomot.
Húsdarálóba betoljuk a töpörtyűt és a többi hozzávalót. A darált masszát elkeverjük és kevés sóval, borssal, mustárral és egy kis csípős Erős Pistával ízesítjük .
Puha fehér vagy diós barna kenyérre kenve fogyasztottuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202493946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása