2010.09.19. 06:00
Tejszínes rózsaborsos vargányaszósz- VKF! XXXVII.
Egyik kedvencem a vargánya és idén kedvezett az időjárás a gombáknak. Örültem is a Vigyázz, Kész, Főzz! 37. témakiírásának.
Van pár gombás recept a tarsolyomban, kezdem egy egyszerű mártással melynek a titka a fenséges alapanyagokban rejlik.
Hozzávalók:
3 ek Olivaolaj
2 szál újhagyma
15 dkg vargánya gomba
2 dl tejszín
10-15 szem rózsabors
Só
Kis serpenyőben olivaolajon elkezdjük pirítani a szeletelt újhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt vargánya gombát. Alacsony lángon kevergetve puhára pároljuk.
A végén megszórjuk rózsaborssal, összeforraljuk a tejszínnel és ízlés szerint megsózzuk.
Rizzsel önálló ételként is finom, vagy sült húsok mellé mártásként tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr402290712
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek