Orosz Kulinária könyvben találtam ezt a receptet. Van benne répa, túró, tojás és tejbegríz.
 
Hozzávalók:
1 közepes szál sárgarépa
3 ek. mazsola
2,5 dl tej
3 ek. búzadara
20 dkg túró
3 tojás
2 ek. cukor
1 kk. vaníliás cukor
 
 
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
Az apró kockára vágott répát feltesszük főzni a tejben. Ha megpuhult, akkor pürésítjük és hozzáadjuk a búzadarát egy csipet sót és állandó keverés mellett besűrítjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét pedig habbá verjük.
A pépet kissé kihűtjük és belekeverjük a túrót és a tojássárgáját. Beletesszük a mazsolát és beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Vajjal kikent kis tálkákban tesszük a sütőbe, kb. 25 perc alatt készre sül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr862222671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása