Férjem a hentesnél épp kacsacombot vásárolt, amikor mellette egy étterem szakácsa tette ugyanezt. Valahogy beszédbe elegyedtek és a séf megosztotta férjemmel a kacsa receptjét, ahogyan Ő készíti. Azon nyomban kipróbáltuk otthon és annyira elnyerte tetszésünket, hogy mostanában még havonta megsütjük (amíg meg nem unjuk). Két titka van: az egyik a gyümölcsös hagymás mártás tökéletes ízharmoniája, a másik pedig az alacsony hőmérsékleten hosszú ideig sülő omlós kacsa húsa.

 

 
Hozzávalók:
6 db kacsacomb
1 db alma
1 db narancs
1 szál póréhagyma
3 babérlevél
6 gerezd fokhagyma
10 dkg kacsazsír
0,5 dl fehérbor
1 kk mustár
Só, bors

Kacsát sózzuk, borsozzuk és jénai tálba fektetjük. Az almát , a narancsot és a hagymát karikára vágva rátesszük a combokra. Rádobáljuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet .
Felöntjük annyi kacsazsírral, hogy ellepje még a zöldségeket is.
Előmelegített sütőben 120 C fokon 4-5 órán át sütjük, azaz konfitáljuk. A jénaiban éppen csak gyöngyöznie szabad a zsírnak. A cél az, hogy a hosszú sütéstől nagyon omlós legyen a kacsahusi.
Ha elkészült, akkor a kacsacombokat kivesszük a zsírból és egy kicsit félretesszük egy külön tálra. Egy lábosba kiszedjük a zöldségeket és gyümölcsöket is. A zsírt üvegedénybe öntjük és eltesszük a következő sütésekhez.
A zöldségekhez hozzáadjuk a fehérbort, felforraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk.
Egy picike mustárral ízesítjük. Ha nagyon híg lenne a szósz, akkor addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
A kacsacombokat visszahelyezzük a jénai tálba és most már magasabb hőmérsékleten - 220 C fokon - 15 perc alatt piros ropogósra sütjük.

A combokat a hagymás - gyümölcsös mártással és krumplipürével tálaljuk.

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr12221241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása