Egyszerűen kihagyhatatlan könnyű elkészíteni és nagyon finom! Van olyan aki nem szereti?

 

Hozzávalók a nokedli tésztához
50 dkg liszt
4-5 dl  langyos víz
2 tojás
2 csipet só
 
A rántottához:
6 tojás
 
 
 
 
 
 
 
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy az állaga a sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta , de nem túl kemény.
Egy fazékban sós  olajos vízet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Fakanállal megkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Ha már felúsztak a felszínre, pár perc múlva szitával kiemeljük a tésztát és lecsepegtetés után egy olajozott lábosba szedjük.
A leszűrt tésztát elkezdjük pirítani a lábosban. Én akkor szeretem, ha egy picikét néhány helyen megbarnul, vagy kérgesebb lesz. Utána ráöntjük a rántottához felvert tojásokat és fakanállal forgatva puhán átsütjük.
Fejes salátával a legfinomabb
 
Fejes saláta
A salátát szétszedjük leveleire átmossuk és leszárítjuk (Tipp: erre jó a salátacentrifuga)
Egy nagyobb tálban vizet összekeverjük 1 kk sóval, 4 ek. 10%-os ecettel és kb. 6 púpos evőkanál cukorral. Addig keverjük amíg a cukor fel oldódik.
Kóstolás alapján lehet még változtatni az ecetes lé ízesítésén.
A salátákat beledobáljuk és akár a nagy tálban , vagy kisebb tálakba adagolva szervírozzuk.
  

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202074572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása