A recept neve ellenére ez nem egy édes étel, inkább pikáns és sós.
A titok abban rejlik, hogy a kókusz önmagában nem édes és tejföllel összesütve kifejezetten ízletes elegyet alkot.Aki szereti a sajtos csirkét, annak ez is be fog jönni.
Az eperöntet (inkább chatney) pedig fekete borssal és vörösborral készül, kissé fanyar ezért tökéletesen egészíti ki a csirkehúst. Az elkészítése pofon egyszerű!
A receptet 10 évvel ezelőtt tanultam egy Nők Lapjából Lajos Maritól.
 
Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
10 dkg kókuszreszelék
3 dl tejföl
40 dkg eper
2 ek cukor
4 ek citromlé
1/2 dl vörösbor
1 ek étkezési keményítő
Só, bors
 
A csirkehúsokat vajjal kikent tepsibe fektetjük , mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A kókuszreszeléket összekeverjük a tejföllel és vastagon betapasszuk vele a combokat. Forró sütőben kb. 50 percig sütjük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Köretként fűszeres eperszósszal és aki még úgy gondolja krumplipürével vagy krokettel tálalhatja
 
 
Fűszeres eperszósz (Chatney)
 
Epret megtisztítjuk , félbe vágjuk, megszórjuk cukorral és a citromlével. A levével együtt egy lábosban elkezdjük forralni, egy csipet sóval és törött borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a borban elkevert keményítőt , éppen csak összerottyantyjuk és ezzel besűrítjük a levét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr12073534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása