2010.05.23. 12:21
Cukkinis tócsni
Tócsni, lapcsánka, görhöny , prósza, cicege és még számos elnevezése létezik ennek a finom krumplis ételnek. Általában öreg krumpliból készítjük és téli napokon esszük. Viszont tavasszal nagyon szeretem a cukkinis-újkrumplis variációját is.
Hozzávalók:
2 db cukkini
40 dkg újkrumpli
2 tojás
5dkg liszt
Só, bors, petrezselyem
A cukkinit lereszeljük , besózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük az újkrumplit. Ha tényleg nagyon finom a héja, akkor maradhat is rajta.
A levétől kinyomkodott cukkinit összekeverjük a reszelt krumplival, tojással és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk.
Még ízesíthetjük fokhagymával, petrezselyemmel, újhagymával is.
A masszát kevés olajon serpenyőben kanálnyi adagokban kisütjük.
Tejföllel vagy tzatziki mártással tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek