Húsvéti hétre ideális ez a töltött tojás. Gyerekkoromban anyukám gyakran készítette és már megszerettem az én családommal is. Valójában tojáskrémmel töltött tojások sütőben kisütve.
Reggelire, uzsonnára vagy könnyű vacsorának is jó kaja.
Hozzávalók (4 személyre)
12 db tojás
1,5 dl tejföl
5dkg füstölt sajt
3ek mustár
Egy marék zsemlemorzsa
Só , bors, petrezselyem
 
A tojásokat keményre főzöm és pucolás után mindegyiket félbevágom. Egy kávéskanállal kikaparom a tojások sárgáját és még egy kicsit a fehérjéből is, hogy kosárkát képezzek a fél tojásokból. A fél tojáscsónakat egy vajjal kikent tepsibe fektetem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A tojások sárgáját és fehérjét egy tálban villával összetöröm és hozzáadom a tejfölt, a mustárt, a füstölt sajtot és sóval borssal petrezselyemmel ízesítem.
A tojáskrémet kiskanállal visszamerem a tojásokba. A tetejét megszórom zsemlemorzsával és mehet a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre amíg a morzsa a tetején aranybarna ropogósra sül.
Zöld salátával és/vagy pírítós kenyérrel isteni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr681881452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása