2011.10.16. 15:12
Őszi zabpelyhes gyümölcskenyér
Egyik hűvös őszi vasárnap délután gyermekeim elkezdenek sóvárogni valami finom édesség iránt. Nem vagyok egy nagy süti sütő típus, mert sokkal jobban szeretem a kreatív recepteket, ahol az adagokat és összetevőket szabadon változtathatom és mégis sikerül az étel.
Általában képtelen vagyok egy-egy süti receptet pontosan lekövetni, ezért inkább kitalálom, hogy milyen íze legyen, mi legyen benne és hogy lehet gyorsan elkészíteni.
Így született ez a mai zabpelyhes süti, hogy megálmodtam őszi aszalt gyümölcsökből és darált magvakból egy finom kellemesen édes és szívmelengető gyümölcskenyeret, melyhez liszt helyett inkább egy kis zabpelyhet és több tojást használtam. Az előkészítése kb. 5 percet igényelt és fél óra a sütése.
Hozzávalók:
10 dkg dió
10 dkg mandula
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg zabpehely
6 db tojás
6 ek cukor
1 cs sütőpor
1 ek szódabikarbóna
1 citrom héja
Az aszalt gyümölcsöket és a magvakat aprítógépben összevágjuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgájához keverjük a citrom héját és a cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként a magkeverékhez keverjük a tojássárgájával együtt.
A kész masszát sütőpapírral kikent tepsibe kenjük (Tipp: vagy szilikonos gyümölcskenyér formába töltjük) és előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek