2011.07.17. 14:53
Tejszínes kardamonos rákleves
Igazán finom tengergyümölcsei levest tengerparti éttermekben ettem. Kedvencem a hughadai EL Joker étteremben kapható és Dahabban Géza által készített.
Most , hogy nagy mélyhűtő rendrakást tartottam és kezembe akadt több zacskó mirelit garnéla és királyrák, egyből megszületett az ötlet, hogy tejszínes ráklevest készítek belőle.
A pontos recept nincs meg, de igyekeztem leutánozni és egészen jól sikerült.
Hozzávalók:
0,5 kg mirelit rákhús (garnéla és királyrák vegyesen)
1 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 liter víz
1 húsleves kocka (tipp: persze halas húslével az igazi)
2 ek halszósz vagy osztriga szósz (távolkeleti boltban vagy hipermarketben kapható)
2 dl tejszín
1 ek kardamon mag
1 kk szerecsendió
1 kk gyömbér
1 kk chilipaprika pehely
1 kk kurkuma
( 100 g üvegtészta)
Egy kevés olajon (most kókuszolajat használtam) üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és ha picikét megbarnult, akkor felöntjük a húsleves lével. Egy kis halszószt öntünk bele, majd befűszerezzük szerecsendióval , gyömbérrel, pici chilivel és kurkumával színezzük.
Közben mozsárban összetörjük a kardamon magot és a levesbe tesszük.
A forró levesbe tesszük a rákokat és felöntjük a tejszínnel. Lassan felforraljuk és ha megpuhult a rákhús akkor kész is.
Ízlés szerint ha egy kicsit távolkeleti jellegűbb levest szeretnénk, akkor egy kis csomag üvegtésztát is főzzünk bele.
Szólj hozzá!
Címkék: rák tejszín kardamon
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek