Forró nyári napokat idéző könnyed tésztás étel.
Sok-sok olivabogyó - cukkini- citrom- feta- kesudió- aszaltparadicsom…… Kell ennél több?
A finom roppanósra főtt durumtésztát ezúttal nem sima ragus feltéttel készítettem el, hanem sütőben sütöttem össze. Így még délelőtt elkészítettem és amikor megérkeztek a vendégek, akkor tettem be a sütőbe.
 
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
10 dkg olivabogyó (Acorsa paprikával töltött zöld olajbogyó)
10 dkg feta sajt
10 dkg kesudió
5 dkg szárított paradicsom.
2 db citrom
50 dkg makaróni tészta (Barilla tészta Bucattini No9 típus- csöves spagetti )
 
A tésztát feltesszük főzni, majd amikor a csomagoláson meghatározott főzési idő letelik, akkor megkóstoljuk és ellenőrizzük, hogy a közepén már ne legyen fehér lisztpötty. A tésztát leszűrjük és egy olivaolajjal bekent jénai tálba öntjük.
Egy serpenyőben kicsit megpirítjuk a karikára vágott hagymát és a kockára vágott cukkínit, amíg üveges nem lesz. Ha elkészült, akkor ráöntjük sült cukkinit a tésztára és kissé összekeverjük. A tetejére puha feta sajtot morzsolunk és eloszlatjuk rajta az sok-sok olivabogyót is. Megbolondítjuk még egy kis aszalt paradicsommal és kesudióval.
Meglocsoljuk 2 db citrom kifacsart levével és 180 C fokos sütőben sütjük 25 percig. A citromot magába szívja a tészta, a feta finoman puhára olvad, a kesudió ropogósra pirul, az olivabogyó sós íze csak arra sarkal, hogy sose hagyjuk abba.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr863055008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása