Amióta Törökországban kulináris élvezetekben volt részem, azóta egyre több ételhez próbálom ki én is a mentát. Tudtam hogy a cukkinit remekül kiegészíti , de még hangsúlyosabban illik a mentolos íz az édeskés zöldborsóhoz.
A zöldborsókrémleves egyetlen bonyolult művelete, hogy a turmixolás után át kell szűrőn is passzírozni a levest, mert a zöldborsó héja különben ott marad a szánkban és olyan "köpködős" lesz. A művelet nem vesz igénybe többet 3 percnél de megéri!
 
 
 
 
Hozzávalók:
30 dkg mirelit zöldborsó
3 dkg vaj
1 ek szárított menta
2 dl tejszín
3 dl tej
Szerecsendió, só, bors
Petrezselyem
 
 
Egy leveses lábosban vajon megpirítjuk a zöldborsót, majd megszórjuk szárított mentával (a vaj szépen kioldja majd a menta zamatát). Felöntjük a tejszínnel és tejjel. Szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük.
Ha megpuhult a borsó, akkor botmixerrel pürésítjük.
Nagyobb szitán keresztül egy másik fazékba passzírozzuk át a levest fakanállal. Ismét felforraljuk, és végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ínyencek fokhagymás pirítóssal is tálalhatják. Ehetjük melegen, de forró nyári napokon lehűtve is isteni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr672849550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása