2011.03.27. 19:47
Kesudióval töltött aszalt sárgabarack
Az Isztambulban tanult Dióval töltött aszalt füge feldolgozása.
Hozzávalók:
200 g aszalt sárgabarack (minél nagyobb annál könnyebb betölteni, de fejenként 4-6 szemmel számoljunk)
50 kesudió (vagy hámozott mandula)
1 liter víz
6 ek cukor
1 citrom
5-6 szegfűszeg
1 rúd fahéj
Ugyanúgy készül, mint a dióval töltött füge.
Az aszalt sárgabarackokat kis hegyes késsel felvágjuk az oldalán 1 cm-en. Betöltünk 1-2 kesudiót, majd visszatapasszuk a barackokat.
Egy lábosban vizet forralunk , a citromot belefacsarjuk, a héját beledobjuk és elkeverjük a cukorral valamint a fűszerekkel.
A szirupba helyezzük óvatosan a töltött barackokat és lassú gyöngyöző tűzön főzzük. Szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, majd tálkákra szedve tálaljuk egy kis sziruppal meglocsolva.
Én most darált pisztáciával hintettem meg, mert az élénk zöld pisztácia kiemelte a barack narancssárga színét és a remekül illet a kívül-belül kétféle dió kompozícióhoz.
Szólj hozzá!
Címkék: sárgabarack kesudió
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek