Ropogós csirkeszárny
Végigböngésztem a net-et, hogy mitől olyan finom a KFC csirkeszárnya, de természetes a valódi recept titok marad. A sok találgatás és kiszivárgott részinformációk szerint annyit lehet tudni, hogy a lisztbe 11 féle fűszer kerül amiből az egyik összetevő biztosan a chili és kukorica pehelybe forgatva sütik ki.
Ez a változat már nagyon közelít az eredetihez.
Hozzávalók:
12 db csirkeszárny
4 dl tej
20 dkg liszt
Tex mex fűszerkeverék
Chilipor
3 db tojás
300 g kukorica pehely ( Kellog's Corn Flakes)
só
A csirke szárnyakat 3 részre vágjuk. Csak a 1-2 harmadot használjuk föl a szárny végét én félretettem húsleveshez. A csirkét pár órával sütés előtt tejbe áztatjuk.
Az első panírozó tálba elkeverjük a lisztet a chiliporral és a tex-mex fűszerkeverékkel és egy kis sóval.
A második tálba felverjük a tojásokat és megsózzuk.
A harmadik tálba pedig apróra tört kukoricapelyhet teszünk. (Tipp: egy nejlon zacskóba téve a kukoricapelyhet könnyet össze lehet törni egy ásványvizes üveggel. )
Szokásos sorrendben bepanírozzuk és bő forró olajban kb. 8 perc alatt kisütjük.
Kiváló kísérője az amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Itthon főként a KFC-ben szoktunk ilyet enni, pedig otthon is pofon egyszerűen elkészíthető ideális köret rántott csirkéhez.
Hozzávalók:
10 dkg lila káposzta
10 dkg fehér káposzta
2 db sárgarépa
Öntethez:
0,5 dl tárkonyos borecet
0,5 dl oliva olaj
4 ek cukor
Só, bors
Mártás:
10 dkg majonéz
3 dl natúr joghurt
A káposztát és a répákat lereszeljük, majd összekeverjük az öntettel.
Hagyjuk állni pár órát, majd összekeverjük a majonézes mártással.
Hűtőben lezárt edényben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Utolsó kommentek