Nem igazi ünnepi leves, de nálunk közkívánatra ez volt karácsonyra.
Nagyon gyorsan elkészíthető és ki gondolta volna, hogy a füstölt sajt remekül harmonizál a rákhússal.
 
Hozzávalók:
5 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db túkhúsleves kocka
0,5 dl Tokaji aszú
15 dkg füstölt sajt
10 dkg trapista sajt
200 g mirelit királyrák
 
 
 
 
 
 
 
 
A sajtokat lereszeljük. Egy lábosban felhevítjük a vajat és lisztel megszórva vékony rántást készítünk. Felöntjük kb 3 dl vízzel és feloldjuk benne a húsleves kockát. Beleöntjük a tejszínt és lassú tűzön felforraljuk vigyázva, hogy le ne égjen.
Belehintjük a reszelt sajtot és addig kevergetjük amíg fel nem olvad. Ízesítésnek meglöttyintjük egy kis Tokaji aszúval.
A végén beleszórjuk a mirelit rákokat és 5 percig együtt főzzük.
Laktató leves mellé könnyedebb főételt tálaljunk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr942538790

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - HOSSZÚ KARÁCSONYI EBÉD 2010.12.26. 11:56:43

  HAGYMALEVELEK Kedves Öcsémuram! Reménylem, soraim víg kedélyben találják Kiedet; szerető hitves, szófogadó gyermekek, de legalább igaz barátok veszik környül, s nem egyedül kell elköltenie karácsonyi ebédjét valamely főzelékszagú kifőzdében,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása