2010.12.25. 12:22
Szarvasgombás Tokaji aszú zselé házilag
Elég népszerű a boltokban mostanában kapható szarvasgombás tokaji aszú zselé, ami kiválóan kiegészíti a túrós vagy tejszínhabos édességeket, tortákat , csokoládés krémeket, jó töltelékekbe , pitékhez, mártásokat, sajtokhoz, aszalt gyümölcsökhöz vagy egy kis borozgatáshoz.
Itthon is könnyen elkészíthető. Csak egy kis fiola szarvasgombás olivaolaj , Tokaji aszú bor és zselatinlap kell hozzá.
Egy kevés vizet (kb. 4 ek. ) elkezdünk lábosban melegíteni, majd beleteszünk egy lap zselatint. Amikor már felpuhult a zselatin lap, akkor ráöntünk 1 dl tokaji aszú bort és elkezdjük lassan melegíteni.
4 ek cukorral és 1 ek citromlével ízesítjük.
Amint feloldódottak az ízesítők, akkor meglocsoljuk pár csepp szarvasgomba olajjal.
Kis üvegtálkákba töltjük és hűtőben 4 óra alatt kihűtjük. Tálaláskor a zselét tálkára borítjuk és kissé összetördeljük.
Libamájjal királyi lakomát lehet vele varázsolni!
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr372538305
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek