Férj rendelésére készült ez az étel, amely villámgyorsan összedobható, de közben nagyon laktató és " íz -rock and roll" egyben.
A gnocchit most nem saját kezűleg készítettem, hanem egy finom bolti olasz csomagoltat hűtött tésztát vettem. A piros húsú paprika sütésében egyre nagyobb gyakorlatot szereztem, úgyhogy most már nem nehezebb mint egy főtt tojás és pucolása. Már a konyhai előkészületet és takarítgatás során egészben bedobom a piros húsú paprikákat (mostanában kápia paprikákat veszek) egy teflon tepsiben a sütőbe és meg locsolom egy pici oliva olajjal. Feltekerem a sütőt 200 C fokra és kb. 40 percig sütöm, amíg megfeketedik kicsit a paprika héja. Hagyom 5 percig hűlni, a magos csutkáját kivágom, majd kézzel lehúzom a héját.
A paprika sütéséről már írtam a sült paprikás feta sajtos szendvics készítésénél.
 
Hozzávalók:
5 db piros húsú paprika
2 csomag gnocchi (azaz krumpli nudli)
2 gerezd fokhagyma
5 dkg gorgonzola (vagy kék sajt/blue cheese/ rokfort)
10 dkg Philadelphia sajt (vagy mascarpone krém, vagy egyszerű magyar tejszínes krémsajt)
Só, bors
 
A tésztát 3-4 perc alatt gyöngyöző sós vízben kifőzzük. Általában a csomagolt gnocchikat már előfőzték, nekünk csak át kell forrósítani.
A sült piros paprikákat felkockázzuk és egy nagyobb wok-szerű serpenyőben vajat hevítünk. A vajban megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a sült paprikát. Majd rátesszük a leszűrt gnocchi gombóckákat.
Kicsit megpirítjuk és rátesszük a tejszínes krémsajtot. A végén rátördeljük a gorgonzolát és nagy mozdulatokkal belekeverjük. Ízesítsük sóval , törött borssal és aki szereti ne hagyja ki a chilipaprikát!
Könnyed rosé borral tálaljuk. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr842462893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.11.22. 18:15:16

látom, sült paprika kattanás nálad is :) és egy újabb recept nekem :)
süti beállítások módosítása