2010.10.23. 19:36
Sült paprikás tagliatelle rákhússal
Adott volt a mai napra friss házi tésztából készült tagliatelle.
Valami finom feltéttel szerettem volna elkészíteni. Csak nem tudtam eldönteni, hogy a rákos ricottás -at válasszam , vagy a sült paprikás fetásat.
Ezért készítettem mára egy saját változatot rákkal (Tipp: azaz rákhús helyett Surimit használtam mert az volt otthon), ricotta túróval és sült kápia paprikával.
Hozzávalók a tészta feltéthez:
1 szál újhagyma
4 db piros húsú kápia paprika
250 g ricotta túró
1 gerezd fokhagyma
100 g garnéla rák vagy surimi (rákhús imitáció)
Sóval, borssal, petrezselyem
Kapor
A kápia paprikákat egy telfon serpenyőben betesszük 180 C fokos sütőbe 40 percre. Félidőben kicsit megforgathatjuk a paprikákat. Akkor vesszük ki, ha már feketedik a héjuk. Kicsit letakarjuk majd, lehúzzuk a bőrét , kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.
(Paprika sütéséről bővebben itt)
Serpenyőben oliva olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott újhagymát, és egy kicsi fokhagymát. Rádobjuk a rákokat, majd a sült paprikát is. Majd hozzáadva a ricotta túrót átforraljuk.
Sóval , borssal , petrezselyemmel ízesítjük. (Tipp: én még megszórtam egy kis kaporral is)
Tálalás előtt még meglocsoltam egy kis fűszeres oliva olajjal a szószt , hogy fényesebb és selymesebb legyen.
Szólj hozzá!
Címkék: rák ricotta házi tészta sült paprika surimi
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek