Mágnes Dóra 2010.10.16. 17:05

Almás linzer

 

Ennek a tésztának az a titka, hogy nincs titka!
Nem annyira szeretem a vastag piskótákat, inkább az olyan édességeket részesítem előnyben, ahol ízletes vékony tésztához van sok gyümölcsös vagy krémes tartalom.
Ezt a sütit 10 perc alatt össze lehet állítani.
 
Hozzávalók
30 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojás
10 dkg cukor
1 dl tejföl
1/2 citrom héja
1/2 kg alma
almás rétes fűszerkeverék
 
 
A hűtött margarint nagy lyukú reszelőn tálba reszeljük, rászitáljuk a lisztet , ráütünk 1 db tojást , 5 dkg cukrot, a tejfölt , csipet citromhéjat és kézzel elkezdjük összegyúrni. Azért nem érdemes ezt a fázist robotgéppel csinálni, mert a kezünk melege megolvasztja a margarint és úgy sikerül egyre jobban elkeverni a hozzávalókat. 
Meghámozzuk és lereszeljük az almát.
A tésztát két egyforma cipóra osztjuk és egyenként lisztezett felületen tepsi formájúra nyújtjuk.
Kivajazzuk a tepsit és belefektetjük az egyik tésztalapot. Kézzel elnyomkodjuk a tészta széleit.
Eloszlatjuk a tetején a reszelt almát és megszórjuk a cukor másik felével, kis citromhéjjal, az almás fűszerkeverékkel (Tipp: ha meghintjük vékony rétegben egy kis zsemlemorzsával a tölteléket, akkor megakadályozhatjuk, hogy a sülés közben nedvet eresztő alma eláztassa a tésztát)
Ráhelyezzük a másik tésztalapot. Kicsit lenyomkodjuk és megszurkáljuk villával , hogy a sütés közben felszabaduló gőzök szabadon távozhassanak és ne emeljék meg a tésztát.
Megkenjük a tetejét tojással és 180 C fokos sütőben 25 perc alatt aranysárgásra sütjük.
A tepsiben felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Mi nem tudtuk megvárni amíg kihűl. 

Print

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr272376161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása