2010.09.12. 15:14
Pestos csirkecsiga
Palocprovancenél olvastam először a Muffintepsiben sült csirkecsiga receptet. Olyan egyszerűen nagyszerű ötlet a göngyölt húsok elkészítéséhez, hogy nem kell tűzögetni csak betesszük a muffin sütőformába és közben a hús a saját levében sül. Így sokkal szaftosabb lesz és nem szárad ki a csirkemell.
Elkészítettem saját pestos változatomat.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
20 dkg szeletelt bacon
3 ek pesto szósz (bazsalikom, fenyőmag, olivaolaj)
7 dkg gouda sajt
4 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
A csirkemell filéket még vékonyabbra szeleteljük és kissé kiklopfoljuk, hogy könnyebben göngyölhető legyen a husi.
A sajtot és a fokhagymát lereszeljük majd elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal.
A bacon szeleteket kiterítjük, ráhelyezzük a csirkemellet. Vékonyan megkenjük pesto szósszal és rátesszük a sajtos-fokhagymás keveréket is.
Nem kell sózni vagy borsozni, mert a pesto elég zamatot ad, a bacon meg úgyis sós.
Óvatosan felgöngyöljük a csirkét a baconos felével kifelé és beleültetjük a muffin sütőformákba.
180 C fokos sütőben 25 percig sütjük, majd 10 percig hőlégkeverésen, hogy megpiruljon a csirke és a sajt.
Én ma tejszínes vargánya szósszal tálaltam csak hogy fokozzam az élvezeteket.
Szólj hozzá!
Címkék: csirke muffin pesto
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1002290697
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek