2010.08.20. 16:46
Vargányás tészta aszalt paradicsommal - VKF 37!
Volt itthon finom házi készítésű aszalt paradicsom is, ezért az első adag gombát tésztával készítettem el.
Hozzávalók:
40 dkg spagetti tészta
50 dkg vargánya gomba
1 marék aszalt paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek. mascarpone vagy tejszínes krémsajt
1 db chili paprika
A tésztát feltesszük főzni, közben felkockázzuk a hagymát és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt aszalt paradicsomot, majd a szeletelt vargányát is.
Utána dobjuk rá a zúzott fokhagymát, sózzuk majd borsozzuk.
10 perc alatt megpirul a gomba és addigra már biztosan kész a tészta is.
Ezután ráteszünk pár kanál mascarponét, összekeverjük és tálaljuk is.
A tetejét megszórjuk petrezselyemmel és chilipaprika karikákkal.
2008-as Teleki Rosét borral isteni finom volt!

Szólj hozzá!
Címkék: gomba paradicsom tészta vargánya vkf
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr882235517
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek