2010.03.07. 18:50
Start piskóta- avagy a leggyorsabban elkészíthető édesség
Ennél nem létezik gyorsabban elkészíttető piskóta! Van aki nem ismeri még ezt a receptet? Én akkor szoktam elkészíteni, ha nagyon gyorsan szeretnék édességet összedobni. Vagy azért mert váratlan vendégek toppantak be, vagy azért mert hétvégén este egyszer csak megszólalnak a gyerekek: - Anyaaaa, úgy ennék valami édességet!
Hozzávalók:
5 ek. liszt
4 ek. cukor
3 tojás
2 ek. Olaj
1 ek. Ecet (10%-os)
1/2 cs. Sütőpor
Egy mikrózható kerek tálat veszek elő és ebben keverem ki a tojásokat a cukorral. Hozzáadom az ecetet és az olajat , majd ebbe a masszába dolgozom bele a lisztet és a sütőport is.
Most egy kicsit kakaós márványos tésztát szerettem volna ezért hozzáadtam 1 ek. kakaóport amit csíkosan belekevertem.
A mikróban legnagyobb fokozaton 5 perc alatt készre sütjük.
Kiborítjuk a tálból egy lapod tányérra, majd szeletekre vágjuk és ízlésg szerint lekvárral vagy nutellával ízesítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.09. 16:08:59
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.03.09. 16:32:53
domdodom69 (törölt) 2010.03.10. 15:13:02
domdodom69 (törölt) 2010.03.15. 18:39:38
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2010.03.16. 07:45:32
lacccci 2010.06.20. 21:52:35
A sütőpor tulajdonképpen keményítővel kevert szódabikarbóna. A szódabikarbóna pedig sav
(pl. ecet) hatására pezseg --> szén-dioxid keletkezik, miközben a savat semlegesíti.
Ettől lesz levegős és könnyű a piskóta.
(Én nem éreztem ecetszagot sütés közben)
Utolsó kommentek