A blog célja, hogy a konyhában rutinosan mozgó illetve kevésbé jártas kisérletezőknek is szolgáljon friss recept ötletekkel.
Admin e-mail: magnes.dora@gmail.com
mullerjacint:
Tejfölt kicseréltem vega krémre, nagyon finomra sikeredett. Az egész család odáig volt és vissza. ... (2019.10.05. 22:12)Rakott cukkini
Wulfie:
Nagyon jól néz ki az étel. Mindenképpen megcsinálom, ha végre lesz szabadnapom www.ujsagomat.hu/sp... (2019.05.14. 14:02)Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Tivadar Martyin:
Kedves Mágnes Dóra szeretnék kérni egy sziveséget hogy eltudná küldeni nekem az 1970-1980-as évekb... (2017.10.23. 22:22)Három az egyben fasírtgolyók
Komor László (törölt):
A becsinált eredetét elég jól leírtad
Mégis másképpen csinálod
Itt a szerintem még eredetibb:
hu.w... (2016.02.06. 09:35)Borjú becsinált
Tina Recept:
Helló,
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemut... (2013.07.03. 14:27)Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Kedves Mágnes Dóra szeretnék kérni egy sziveséget hogy eltudná küldeni nekem az 1970-1980-as években volt kapható a vasútálomásokon utasellátóban fasirt annak a receptje kéne nekem. Az nagyon finom volt nem tudom hogy a mostani fasírt ami most kapható ugyan az az íze? Vagy ha netán valakinek a birtokában van ez a recept akkor elküldené nekem. Elöre is köszönöm Tisztelettel Martyin Tivadar
A becsinált eredetét elég jól leírtad
Mégis másképpen csinálod
Itt a szerintem még eredetibb: hu.wikibooks.org/wiki/M%C3%B3ra_Ferencn%C3%A9/Levesek/H%C3%BAslevesek/Csirkebecsin%C3%A1lt-leves
Ez kábé azonos a Kislexikon szerinti leírásoddal.
Évek óta tökéletesítem mert nincs az amit 40-50 éve tudtak
Igaz csirkebecsinált a fő irány
A hangsúlyt oda kell vinni,hogy a hús pörk képzésekor, azonnal rá kell tenni a lisztet és még pirítani
A fűszerek stimmelnek:
Só, bors, szerecsendió, kömény,
plusz: babérlevél(kévés)
Tejszín majdnem felesleges
Pont elég a tejföl
tojássárgával még sűrűbb de kihagyom.Nem feltétlen kell levesnek annyira sűrű lenni
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Szintén hozzácsatolhatod a te blogodat is. Mi lemásoljuk a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segitségével, majd a recept klikkelése után átirányitja őket a te blogodra. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velem kapcsolatba, szivesen segítek bármivel.
@Zb74: én egyértelműen éreztem a tésztána különbséget, mert valahogy selymesebb, teltebb ízű, mint mondjuk egy Barilla.
(persze hétköznapra a Barillát is szeretem)
A kokuszzsir kicserélhető sima oliva olajra is. Véleményem szerint a kokuszzsir izben nem jelent hátrányt,de élettani hatása miatt kisérletezgettem vele.
Egyik barátom hozza be az országba nagy mennyiségben a kokuszzsirt és többször kapok belőle "kostólót".
A Martelli család tésztaüzeméről magam is a legjobbakat hallottam, de a tésztákon valóban lehet érezni a különbséget? Mert ha igen, kipróbálnám én is. Más: a kókuszzsír használatának van valami speciális oka?
Kedves Mágnes Dóra, tisztelt olvasók.
Először is szeretnék egy tévhitet eloszlatni, ami a sertésagyvelőről sajnos elterjedt.
Kalóriatartalma NEM magas !!!!
Mindössze 110 Kcal/100g. Ellentétben a csontvelővel ami megközelíti a 800 Kcal=100g.-ot.
Ez azt jelenti, hogy a rántott velőrózsán lévő panírnak magasabb a kalóriatartalma, mint a szegény velőnek.
A receptel kapcsolatban is van egy-két észrevételem.
Először: nem kell ecetben áztatni a velőt. a friss velő hártyájától megtisztítva fehér !
Mésodszor: panírozás elött a velőt 3-4 enyhén ecetes vízbe kell fözni, így sokkal könnyebb bánni vele a panírozásnál, és rövidebb idő alatt átsül.
Harmadszor: bár ezért valószínüleg sokan leszedik rólam a kereszttvizet, én személyszerint nem rontanám el azzal ezt a kulináris csodát, hogy bármiféle étolajban süssem. Természetesen Házilag kisütöttt disznózsírban készítem. Az íze összehasonlíthatatlanul fínomabb, mint az olajban sütötté. A kalóriatartalmuk szinte azonos.
Tudom koleszterin stb, de aki a reformkonyha mellett dönt az nem fog soha jóízű magyaros ételeket enni!
Szerintem felesleges az olaj. En ugy tanultam, hogy az elokeszitett kacsamellet hideg serpenyobe teszem bele, igy szep lassan kienged a zsirja, es abban sul meg a kacsa, es igy kevesbe zsugorodik ossze. De ez termeszetesen csak technikai kerdes, a kepeket elnezve gyonyoruen megsult az a kacsamell.
Díjaznánk a főztödet! Íme egy igazán Neked való kihívás: áprilisban egy karton, azaz hat palack kiváló Patricius bort nyerhetsz, ha elkészíted és posztolod a blogodon a borhoz szerinted legjobban illő borfalatot!
Minden héten másik borhoz várunk recepteket, Te kiválasztod a bort, amihez főzöl majd, mi pedig térítésmentesen elküldjük azt Neked.
3 kritériumot kell teljesítened a borfalat elkészítésénél:
• ízvilágában legyen az adott borhoz illő
• legyen fingerfood jellegű (ne kelljen hozzá tányér és „komoly” evőeszköz)
• szezonális hozzávalókat is használj
Ha szeretnél résztvenni a versenyben, a következőket kell tenned:
• Írd meg MÁRCIUS 26-ig az info@patricius.hu e-mailcímre, hogy az alábbi borok közül melyikkel szeretnél főzni és ne felejtsd el megadni a postázási címedet! A boroknál adj meg preferencia sorrendet, mert boronként 10 palack a verseny rendelkezésre álló keret, így ha az általad megjelölt bor már elfogyott, akkor az általad sorban megjelölt következő bort küldjük helyette.
• Mi elküldjük Neked a bort március 31-ig.- sem a borért, sem a szállításért nem kell fizetned!
• Te készítsd el a borhoz illő borfalatot, amit fotóval és receptleírással posztolj a blogodon az adott bor versenyhetének utolsó napjáig, majd küldd el a recept linkjét a fenti e-mailcímre.
• Növeld a nyerési esélyeidet és posztold a recepted linkjét a Patricius Borház Facebook oldalán is és szavaztasd meg a barátaiddal, mert az adott héten a legtöbb lájkot kapott recept készítője is nyer majd egy palack bort, sőt a FB oldalon az adott heti szavazók között is kisorsolunk egyet!
Versenyhetek Borok
Április 2 – Április 8. Patricius Tokaji Furmint 2010 /száraz
Április 9 – Április 15. Patricius Tokaji Sárga Muskotály 2009/száraz
Április 16 – Április 22. Patricius Tokaji Késői szüretelésű Katinka/édes
Április 23 – Április 29. Patricius Tokaji 4 puttonyos aszú 2003/édes
Bízunk benne, hogy kellőképpen felcsigáztunk! Ha szeretnél részt venni a versenyben, látogass el a Fűszer és Lélek gasztroblogra a részletekért, a blogon áprilisban minden héten megtalálod majd az eredményeket és egy-egy inspirációs receptet az adott hétre!
Üdvözlettel: Fűszeres Eszter és a Patricius Borház
mullerjacint 2019.10.05. 22:12:39
Bejegyzés: Rakott cukkini
Wulfie 2019.05.14. 14:02:26
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Tivadar Martyin 2017.10.23. 22:22:01
Bejegyzés: Három az egyben fasírtgolyók
Komor László (törölt) 2016.02.06. 09:35:47
Mégis másképpen csinálod
Itt a szerintem még eredetibb:
hu.wikibooks.org/wiki/M%C3%B3ra_Ferencn%C3%A9/Levesek/H%C3%BAslevesek/Csirkebecsin%C3%A1lt-leves
Ez kábé azonos a Kislexikon szerinti leírásoddal.
Évek óta tökéletesítem mert nincs az amit 40-50 éve tudtak
Igaz csirkebecsinált a fő irány
A hangsúlyt oda kell vinni,hogy a hús pörk képzésekor, azonnal rá kell tenni a lisztet és még pirítani
A fűszerek stimmelnek:
Só, bors, szerecsendió, kömény,
plusz: babérlevél(kévés)
Tejszín majdnem felesleges
Pont elég a tejföl
tojássárgával még sűrűbb de kihagyom.Nem feltétlen kell levesnek annyira sűrű lenni
Bejegyzés: Borjú becsinált
Tina Recept 2013.07.03. 14:27:58
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Szintén hozzácsatolhatod a te blogodat is. Mi lemásoljuk a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segitségével, majd a recept klikkelése után átirányitja őket a te blogodra. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velem kapcsolatba, szivesen segítek bármivel.
Üdvözlettel,
Zsoldos Tünde
tunde.zsoldosova@203webgroup.es
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Zb74 2013.05.07. 23:50:16
Bejegyzés: Sokzöldséges spagetti fetával
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2013.05.07. 11:26:42
(persze hétköznapra a Barillát is szeretem)
A kokuszzsir kicserélhető sima oliva olajra is. Véleményem szerint a kokuszzsir izben nem jelent hátrányt,de élettani hatása miatt kisérletezgettem vele.
Egyik barátom hozza be az országba nagy mennyiségben a kokuszzsirt és többször kapok belőle "kostólót".
Bejegyzés: Sokzöldséges spagetti fetával
Zb74 2013.05.06. 21:59:50
Bejegyzés: Sokzöldséges spagetti fetával
chernelhaza 2013.02.23. 11:20:55
Bejegyzés: Cápa szelet fehérbormártással
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2013.02.23. 09:55:27
Bejegyzés: Velőrózsa rántva
Józsibácsi61 2013.02.23. 08:23:26
Először is szeretnék egy tévhitet eloszlatni, ami a sertésagyvelőről sajnos elterjedt.
Kalóriatartalma NEM magas !!!!
Mindössze 110 Kcal/100g. Ellentétben a csontvelővel ami megközelíti a 800 Kcal=100g.-ot.
Ez azt jelenti, hogy a rántott velőrózsán lévő panírnak magasabb a kalóriatartalma, mint a szegény velőnek.
A receptel kapcsolatban is van egy-két észrevételem.
Először: nem kell ecetben áztatni a velőt. a friss velő hártyájától megtisztítva fehér !
Mésodszor: panírozás elött a velőt 3-4 enyhén ecetes vízbe kell fözni, így sokkal könnyebb bánni vele a panírozásnál, és rövidebb idő alatt átsül.
Harmadszor: bár ezért valószínüleg sokan leszedik rólam a kereszttvizet, én személyszerint nem rontanám el azzal ezt a kulináris csodát, hogy bármiféle étolajban süssem. Természetesen Házilag kisütöttt disznózsírban készítem. Az íze összehasonlíthatatlanul fínomabb, mint az olajban sütötté. A kalóriatartalmuk szinte azonos.
Tudom koleszterin stb, de aki a reformkonyha mellett dönt az nem fog soha jóízű magyaros ételeket enni!
Baráti üdvözlettel:
Józsibácsi61
Bejegyzés: Velőrózsa rántva
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.10.26. 13:24:04
@némafilm: köszi, javitom is. :-)
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
némafilm 2012.10.25. 14:21:03
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.25. 13:43:30
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Nóra ALDI Háziasszony · http://www.facebook.com/noraALDIhaziasszony 2012.10.25. 09:49:46
Bejegyzés: Roston sült kacsamell szilvás chutney-val
Miner.hu 2012.05.27. 21:52:45
Bejegyzés: Napsárga kukorica krémleves kukoricás túrógombóccal
Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.05.27. 11:56:30
Már megint egy hullámhosszon vagyunk. :-)
Bejegyzés: Sült hal újkrumplival
Patricius Winery 2012.03.21. 12:02:38
Díjaznánk a főztödet! Íme egy igazán Neked való kihívás: áprilisban egy karton, azaz hat palack kiváló Patricius bort nyerhetsz, ha elkészíted és posztolod a blogodon a borhoz szerinted legjobban illő borfalatot!
Minden héten másik borhoz várunk recepteket, Te kiválasztod a bort, amihez főzöl majd, mi pedig térítésmentesen elküldjük azt Neked.
3 kritériumot kell teljesítened a borfalat elkészítésénél:
• ízvilágában legyen az adott borhoz illő
• legyen fingerfood jellegű (ne kelljen hozzá tányér és „komoly” evőeszköz)
• szezonális hozzávalókat is használj
Ha szeretnél résztvenni a versenyben, a következőket kell tenned:
• Írd meg MÁRCIUS 26-ig az info@patricius.hu e-mailcímre, hogy az alábbi borok közül melyikkel szeretnél főzni és ne felejtsd el megadni a postázási címedet! A boroknál adj meg preferencia sorrendet, mert boronként 10 palack a verseny rendelkezésre álló keret, így ha az általad megjelölt bor már elfogyott, akkor az általad sorban megjelölt következő bort küldjük helyette.
• Mi elküldjük Neked a bort március 31-ig.- sem a borért, sem a szállításért nem kell fizetned!
• Te készítsd el a borhoz illő borfalatot, amit fotóval és receptleírással posztolj a blogodon az adott bor versenyhetének utolsó napjáig, majd küldd el a recept linkjét a fenti e-mailcímre.
• Növeld a nyerési esélyeidet és posztold a recepted linkjét a Patricius Borház Facebook oldalán is és szavaztasd meg a barátaiddal, mert az adott héten a legtöbb lájkot kapott recept készítője is nyer majd egy palack bort, sőt a FB oldalon az adott heti szavazók között is kisorsolunk egyet!
Versenyhetek Borok
Április 2 – Április 8. Patricius Tokaji Furmint 2010 /száraz
Április 9 – Április 15. Patricius Tokaji Sárga Muskotály 2009/száraz
Április 16 – Április 22. Patricius Tokaji Késői szüretelésű Katinka/édes
Április 23 – Április 29. Patricius Tokaji 4 puttonyos aszú 2003/édes
Bízunk benne, hogy kellőképpen felcsigáztunk! Ha szeretnél részt venni a versenyben, látogass el a Fűszer és Lélek gasztroblogra a részletekért, a blogon áprilisban minden héten megtalálod majd az eredményeket és egy-egy inspirációs receptet az adott hétre!
Üdvözlettel: Fűszeres Eszter és a Patricius Borház
Bejegyzés: Füstölt húsos rakott karalábé gerslivel
OFWGKTA 2012.03.19. 10:54:45
Bejegyzés: Füstölt húsos rakott karalábé gerslivel
Pinka-Panka 2012.03.19. 10:23:48
Bejegyzés: Füstölt húsos rakott karalábé gerslivel