IMG_1860.JPG

 

Azaz chorizo alaphúsból kevés zsiradékon készült fasírt golyók.

A chorizo a spanyol konyha  egyik jellegzetes kolbászterméke , ízre hasonlít a magyar csabai kolbászra. Ahogy Magyarországon többféle képen készítik a kolbászt, úgy a spanyoloknál is ezer féle tuti chorizo recept található.   Azért jellegzetes összetevői a darált sertéshús, sok fokhagyma  és az őrölt pirospaprika (sőt előszeretettel használnak bele füstölt őrölt pirospaprikát) .
Érdekessége, hogy előszeretettel kevernek a kolbászhúsba alkoholos jellegű italokat, néha borecetet, száraz spanyol sherryt, vagy vörösbort.
A chorizo ízű húskeveréket meglehetősen egyszerű otthon is elkészíteni (sőt könnyebb mint a magyar fasirtot) és ízre hasonlít a hentesnél vásárolt sült kolbászra.

A húsgolyókat fogyaszthatjuk friss fehérkenyérrel, vagy paradicsomszósz alapú spagettivel, vagy akár salátával is.
Ma nálunk a család egyik fele  fokhagymás- párolt spenótos-  krémsajtos bucattinivel ette , a másik diétás szekció pedig   kapros joghurtos öntetes salátával.

 007_Kulinariablog27.jpg

Hozzávalók:
1 kg darált sertéslapocka
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek édes fűszerpaprika
1 ek csípős fűszerpaprika
(ha van otthon füstölt pirospaprika, akkor nagyon illik hozzá)
1 ek őrölt kömény
1 ek chilipehely (ha még pikánsabbat szeretnénk)
0,5 dl vörösbor
1 ek só, bors
3-4 szál apróra vágott petrezselyemzöld 

 A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, kis gombócokat formálunk belőle, majd vastag falú serpenyőben kevés olajon kisütjük. 
(ilyen rövid, egymondatos recept leírást még sosem sikerült összehoznom)007_Kulinariablog26.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr763287637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása