Tavaszi zsenge karalábét nem is lehet már ennél gazdagabb ízvilágban elkészíteni. Van benne füstölt hús, fűszeres darálthús, árpagyöngy (gersli), zsenge zöld karalábélevelek, sok-sok tejföl, feta sajt és füstölt sajt.A rakott egytálételek elkészítése…

 Vészhelyzeti "Anyaaaa, úgy ennék egy kis édességet !" szituációban, veszem elő ezt a végtelenül gyors és könnyű receptet. A mikróban készített édesség előnye, hogy piszok gyorsan elkészül, a hátránya pedig az , hogy azonnal el kell fogyasztani, mert…

 A tavaszi tekercs töltelékének az a titka, hogy minél színesebb hozzávalókból van, annál ízletesebb lesz. Ebbe került zöld kelkáposzta és zeller, piros paprika, fehér újhagyma is a darált sertéshús mellé.Tavaszi tekercsek variációja végtelen. Van húsos és zöldséges,…

 A sárgabarackos túrós köles süti nagy sikerére való tekintettel immáron egy epres változatát készítettem el. Hmmm, ez most nagyon ízlett! Apró módosításokat hajtottam végre a recepten, így egyre finomabb és ripsz-ropsz elkészíthető lisztmentes édességet sikerült…

 Konfitálni hagyományosan  kacsát és libát szoktunk,  de mostanában nagy divat lett konfitálni akár még zöldségeket is (pl: fokhagymát) , sőt az igazán ínyencek borjúpofát is készítenek így.Konfitált omlós narancsos kacsa recept itt olvasható.A konfitálás ősi…

  Édesburgonya nem is igazi burgonya, az íze inkább egy kicsit  a sütőtökre és egy kicsit a gesztenyére emlékeztet. Aki egyszer megkóstolja örökre megszereti. Az édesburgonya (más néven Batata)  ugyan magas szénhidráttartalmú, de emellett  alacsony…