Tavaszi friss zamatos tésztás étel. Ki gondolta volna, hogy a pirított kelkáposzta ennyire tökéletesen illik a tésztához? No persze egy kis szalonnával és olvadt sajttal lesz igazán mennyei.
Ez a recept 10 éve a család kedvencei között számon tartott, ezért épp  itt volt az ideje, hogy leírjam.  Eredeti változata Jamie Oliver Naked chef (Pucér szakács) sorozatában volt látható.
Pompázatos színek egyvelege: a rózsaszínes pirosas hús, a zöld kelkáposzta levelek és a fehér
sajt…. Már megint trikolor! :-)

Hozzávalók 4 személyre

300 g farfalle, azaz masni tészta
120 g bacon vagy császárszalonna
3 gerezd fokhagyama
100 g mozzarella sajt
100 g parmezán sajt
50 g fenyőmag (helyettesíthető napraforgómaggal vagy tökmaggal)
Kakukkfű
Só, bors

Feltesszük forrni a tészta főző vizet.
A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a középső eres részt és a leveleket felcsíkozzuk.
A szalonnát felkockázzuk és a szeletelt fokhagymával együtt egy nagyobb serpenyőben arany
színűre pirítjuk.
Hozzáadjuk a kelkáposztát,  a kakukkfüvet és fenyőmagot (vagy tökmag, vagy napraforgómag).
Egy kicsit együtt pirítjuk, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt puhára pároljuk kb. 10 perc
alatt. Közben sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük és néha rázogatjuk, hogy le ne égjen.
A forró vízben 6-8 perc alatt kifőzzük a masnitésztát, majd mielőtt leszűrjük a  tésztafőző léből felfogunk 1 dl-t , mert később még hozzáadjuk a kelkáposztás feltéthez.
A forró tésztát összekeverjük a serpenyőben a kelkáposztás alappal és most adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot és a kockára vágott mozzarellát.  Ráöntjük a tésztafőző vizet, nagy mozdulatokkal összekeverjük, hogy az olvadt sajttal olyan selymes bevonat képződjön a tésztán.

 

 007_Kulinariablog83_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr984473587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.