Még mindig nem tudok leszokni a  chili-szárított menta  párosításról. Aki nem próbálta az el sem tudja képzelni, hogy mennyire jó házasítás. És hogy lehet ezt fokozni? Több sem kell csak pici édeskés rákok, sült piros  paprika , fokhagyma és mindezt belekeverjük egy kis alacsony zsírtartalmú cottage cheese-be.
A koktélrákos  szemcsés sajt  ötletet kedves kommentelőmtől konyhatündér Anazartól kaptam,  az uborkás fűszeres  cottage cheese  posztnál.
Ideális low carb reggeli vagy könnyű vacsora. Aki nem diétázik azoknak pedig teljeskiörlésű pírítós kenyeret javaslok hozzá.

Grillezett paprikát vehetünk készen is  üvegben a Lidl-ben  (Freshona  Paprikascheten geröstet).

Hozzávalók 1 főre
100 g fűszeres  cottage cheese
1 db   grillezett  pirospaprika
80 g koktélrák
1 gerezd fokhagyma
1 csipet chilipehely
1 csipet szárított menta
1 ek petrezselyem
színes  őrölt bors

A sült paprikát   felkockázzuk .
A rákokat egy kiskanál olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymával és megszórjuk a chilivel és mentával.
A cottage cheese-be keverjük a  fűszeres rákot, a  sült paprikát, egy kis aprított petrezselymet és őrölt borssal fűszerezzük.

1 adag energiatartalma:
204 kcal (Zsír 3 g, Szénhidrát  21 g , Fehérje 25 g)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr504065066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann1294 2012.02.04. 15:02:10

Egyszer probaltam rakot eddig elkesziteni, szerintem sokaig piritottam. Osszetoporodott es cipotalp szeru lett. :(

Akkor megutaltam kicsit, de ujra kedvet adtal hozza. Koszonom.

Mágnes Dóra · http://mindenkaja.blog.hu/ 2012.02.04. 17:37:23

@Ann1294: igazából ezek a kis rózsaszin koktélrákok már előzőzöttek. Nem kell igazán megsütni, csak kicsit átpiritani, hogy beszivja a fokagyma és a fűszerek izét, de még szaftos maradon.