A karalábét leggyakrabban  csak nagyon finom töltött karalábé formájában készítettem. Most ennek próbáltam ki a diétás gyorsan elkészíthető változatát.

A karalábét nem megtöltöttem, hanem csak simán felkockázva sonkával rakottan sütöttem meg.

Bármilyen maradék grill hús , sovány  sonka esetleg hagymán dinsztelt darált hús is jó hozzá.
Az én variációmban kicsit odafigyeltem a kalóriára és a zsírbevitelre is, de aki nem akarja ilyen szigorúan, annak bátran javaslom a joghurt helyett a tejfölt és a zsírszegény sajt helyett valami jó kis cheddar sajtot a tetejére.
Nagyon finom lett az édeskésre sült karalábé a sonkával és az olvadt sajttal, de legközelebb nagyon sok petrezselyemmel  és piros aranyos joghurttal leöntve fogom kipróbálni.

Hozzávalók 2 főre

2 db  (kb 30 dkg) karalábé
100 g csirkemell sonka (vagy selyemsonka)
ujjnyi  citromhéj
 1 doboz (130g) natúr joghurt
40 g szeletelt zsírszegény sajt
2 kk kókuszolaj
só, frissen őrölt bors

 A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk és egy serpenyőben icipici olajon egy kissé megpirítjuk, hogy a széle egy kis aranybarna színt kapjon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy pohár vízzel, mellédobunk egy kicsi citromhéjat és lefedve 10 percig pároljuk, addig hogy megpuhuljon.
 Egy tűzálló tálat hajszálvékonyan megkenjük olajjal, majd beleterítjük a puha karalábé kockákat, a tetejére halmozzuk a csíkokra vágott sonkát, meglocsoljuk a joghurttal és a tetejére fektetjük a   sajt szeleteket.
 Előmelegített 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük.

Energiatartalom 1 adagban
250 kcal (Zsír 20 g, Szénhidrát 14 g, Fehérje 34 g)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr923970550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2012.01.30. 08:30:27

nahát, pont ilyet szoktam én is, de már több éve nem... kösz, hogy eszembe juttattad! :)
no és jól haladsz a diétával? (én egyelőre még mindig csak a kezdés napját tologatom :P )