Szilveszter utáni másnapra egy jó kis savanykás melengető méregtelenítő leves . Ezt tényleg nagyon gyorsan el lehet készíteni és nem utolsó sorban a maradék virsli felhasználására is jó megoldás.
A klasszikus frankfurti leves receptben ugyan nem szerepel répa, de szerintem a répa édeskés íze nagyon feldobja.
 
 
 
Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
4 db krumpli
fél fej kisebb kelkáposzta
1 db húsleves kocka
4 szál virsli
1 kk őrölt majoranna
1 kk őrölt köménymag
1 kk rózsabors
2,5 dl tejföl
1 ek piros arany
 
A hagymát felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk.
 Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a összes feldarabolt gyökérzöldséget és a laskára vágott kelkáposztát. Kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Húsleves kockával , rózsa borssal, köménnyel és majorannával ízesítjük.
Ha megpuhult a zöldség, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a végén pirosarannyal elkevert tejföllel habarjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr943511318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.