A svédgombát mindenki szereti mégis olyan mintha a régi delikátüzleteken kívül már senki nem emlékezne rá és méltatlanul ritkán kerül az asztalra. És különben is miért nevezzük svédnek? Érdekes, hogy az általunk annyira kedvelt édeskésen savanyú…

A gyümölcskenyér úgy az igazán jó,  ha nagyon sok aszalt gyümölcs kerül bele.Készítettem egy sima gyümölcsöset és egy még extrább változatban nagyon csokis rumos gyümölcsöset is. (a fényképen a sima gyümölcsös szerepel)A sok-sok aszalt gyümölcs változatos aromája,…

És egy újabb rizottó csoda csak most nem gombával készítettem, hanem előfőzött garnéla rákkal és sáfránnyal. A sáfrány a kelet aranya és a világ legdrágább fűszere mert 1 kg sáfrány fűszer előállításához 150.000 db kis kerti krókusz virág bibéjére van szükség.…

Ez is egy  ünnepi asztalhoz illő orosz recept.Egyszálbélű kiskölyökként a szüleim sosem gondolták volna rólam, hogy meg tudok enni egy fél tojást, és egyszer mégis kínos helyzetbe hoztam őket, amikor oroszoknál vendégségben egyik fogásra felszolgáltak egy tálcányi kaviáros…

Klasszikus olasz recept a minestrone, de ahány ház, annyi  szokás. Főleg a tájak, a nagymama bevált receptje  és a szezonális zöldségek határozzák meg a hozzávalókat. Egy biztos, káposzta legyen benne!A minestronét el lehet készíteni hús és tésztamentes változatban is, amikor…