Áh nem is ragozom, egyszerűen csodásra sikerült ez a mandulával megszórt málnás pite. A tésztája kicsit linzertésztára, egy kicsit piskótára emlékeztet és ötvözi azok jó tulajdonságait. Egyszerűen nem lehet abbahagyni!Hozzávalók:40 dkg málna 10 dkg aszalt…

 A csirkemájat sok-sok frissen vágott zöldfűszerrel sütöttem ki egy kis olajon.Mindig sütök hozzá szívet is mert szeretem. :) Hozzávalók:25 dkg csirkemáj szívvel1 csokor zöldfűszer: zsálya, kakukkfű, rozmaringŐrölt borsSó A csirkemájat és szívet megpucoljuk és…

 Ezer féle csirke elkészítési mód közül nehéz kiválasztani egy-egy jó receptet. A csirkehúsnak elég semleges az íze, ezért a felhasznált alapanyagoktól függ, hogy milyen zamata is lesz az ételnek.Van aki a száraz, kissé papír ízű csirke mellét szereti és van aki a…

 A török paradicsom, azaz a padlizsán Magyarországon is egyre jobban elterjed és hazánkban is könnyű termeszteni. Franciául aubergin, németül Eierfrucht, olaszul melenzani, és törökül padlican (!!!). Nemhiába, az oszmán birodalom kulináris kultúrája nagy hatással volt a…

 Vasárnap nálunk mindig valami ínyenc finomság van reggelire. Ez a töltött zsemle magába foglalja a sonkás tükörtojást csak ropogós sült zsemlével és sok-sok sajttal körítve. Limaránál olvastam ezt az ötletet.Az alapanyagokat bátran lehet variálni. A füstölt sonka…

 Télen is szoktam mirelit fejtett babot venni, de a nyáron az igazi, amikor megveszem  a zöldségesnél a finom roppanós fejteni való babot, kiülök a kertbe és a gyerekek segítségével ripsz-ropsz kifejtjük.Nem tettem bele kolbászt vagy füstölt húst, inkább sok-sok…