A francia konyha kedvelt patéja , azaz a pástétom, igazi klasszikus elegáns étel. De nem csak libamájból készíthetjük, hanem bármilyen húsból és zöldségekből is. Ideális vendégváró, mert előre elkészíthető és sok félele ízben variálható.Főtt…

Mágnes Dóra 2011.06.05. 13:48

Eper szexszel

 Eredeti címe az lett volna, hogy "eper kekszszel és joghurttal", de először elgépeltem és most már legalább lesz neve ennek a pohárkrémnek.Nem utolsó sorban úgyis afrodiziákumnak számít az eper és az amaretto likőr is.A szokásos joghurtos eperkrémet dobtam föl egy…

 Akár beletartozik a klasszikus rizottó recept szerint a bor a rizs felöntő levébe akár nem, én mindig öntök pár deci bort bele. Most nagyon finom Duzsi féle Szekszárdi 2010-es friss Rosé-t használtam.Igazi piros -fehér -zöld recept lett belőle: Zöld a spárga és az…

 Már megint egy íz orgazmust ígérő, egyszerűen nagyszerű recept. Az áfonya tökéletesen kiegészíti a camembert lágysajt zamatát, a tejszínes krémsajt pedig selymesen simogatja az ízlelőbimbóinkat. Hozzávalók:1 doboz Tihany Natúr Inyenc Camembert10 dkg…

Az egyik legfinomabb marhahúsból készült leves az ököruszály leves. Sokáig készül ugyan, de megéri. Az ököruszály leveshez először is ökörfarok kell. Anthony Bourden Francia szakácskönyvében olvastam, hogy a jó szakács titka elsősorban a jó kés, másodsorban , hogy legyen…

 Amikor a zöldségesnél spárgát választok, akkor ott szoktam tanácstalanodni, hogy fehéret, vagy zöldet vegyek.Mindkettő ugyanaz a fajta növény, csak a fehér spárgát akkor gyűjtik, mikor az még nem bújt ki a földből, a zöld spárgát pedig akkor szüretelik, amikor az egész…