Andalúz konyha egyik jellemző tapas étele a Tortilla de Camarones. A camarones valójában nagyon aprócska krill rákot jelent, ahogy Cádiz tartományban nevezik. Az igazi autentikus konyhában a frissen fogott camarones rákocskákat egészben pucolás és előfőzés nélkül még…

 Húsvéti maradék sonka felhasználós leves ötlet, kicsit stroganoff és tárkonyos borjúragu leves beütéssel.Ha már unjuk a sonka- tojás - kalács kombinációt és még maradt egy kis sonkafőzőlevünk is, akkor ez a leves elegáns, laktató és kellemesen pikáns is.A…

 Igazi húsvéti fogás a főtt füstölt sonkával töltött tojás, bár én egyszerű hétköznapi gyors vacsoraként is szoktam készíteni sonka nélküli változatban. Hozzávalók:8 db tojás2 szál újhagyma10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)2 ek mustár1 dl tejfölsó,…

 Nem rossz a sima bolti körözött túró, de ahogy én készítem az sokkal krémesebb és ízletesebb.Az a titka, hogy negyed részt sima túrót, negyed rész juhtúrót, negyed rész tejfölt és negyed rész krémsajtot keverek össze. A krémsajt rendkívül földobja ezt a…

  Amióta Törökországban kulináris élvezetekben volt részem, azóta egyre több ételhez próbálom ki én is a mentát. Tudtam hogy a cukkinit remekül kiegészíti , de még hangsúlyosabban illik a mentolos íz az édeskés zöldborsóhoz.A zöldborsókrémleves egyetlen bonyolult…

 Az édeskömény nálunk nem annyira terjedt még el pedig sütve isteni édeskés íze van, nyersen pedig érdekes ánizsos íze és illata van.Az édeskömény áldásos élettani tulajdonságai közül kiemelném a haspuffadás csökkentő hatását. Nem véletlenül adnak a…