Mágnes Dóra 2011.12.25. 13:49

Diós gnocchi

IMG_2545.JPGA pirított dióval és parmezánnal készült gnocchi tészta gyorsan elkészíthető köret finom sült húsok mellé, de vegetáriánus főételnek is megfelel. Frissen sült szűzérméhez vagy rózsaszín kacsamellhez , hmmm de finom! Készülhet friss házi készítésü gnocchival is, de ez a leírás az előkészített krumpli nudlival született.  

Hozzávalók:
50 dkg előre készített gnocchi tészta (azaz krumplis nudli olasz módra)
1 nagy marék dió
2 ek vaj
2 ek olivaolaj
5 dkg parmezán sajt
 

Egy nagy lábos forró vízben kifőzzük a gnocchit.
Közben egy serpenyőben forró vaj és olivaolaj keverékében  egy kicsit megpirítjuk a mozsárban durvára őrölt diót. Vigyázzunk, hogy nehogy megégjen, ezért csak 1-2 percig süssük.
A leszűrt gnocchit beöntjük a serpenyőbe és  pár percig együtt forgatjuk a dióval.
Parmezánt reszelünk rá és már kész is. Felszolgáláskor meglocsoltam egy kis selymes édeskés balzsamecet krémmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkaja.blog.hu/api/trackback/id/tr493494793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.